Μανία με προγνωστικά στοιχήματος και άλλα σημάδια ότι πρέπει να κόψεις το στοίχημα

Το στοίχημα είναι απλά ένα χόμπι και τίποτα παραπάνω, αν κάποιος σας λέει κάτι άλλο, τότε μάλλον σας λέει ψέματα ή απλά είναι κάποιο άτομο που δεν έχει άλλα ενδιαφέροντα. Τι σημαίνει όμως χόμπι εν τέλει; Σημαίνει στην ουσία μία ασχολία με την οποία περνάμε τον ελεύθερο μας χρόνο για να χαλαρώσουμε και να διασκεδάσουμε. Αν κάτι μας προκαλεί άγχος και αν δεν το κάνουμε με ευχαρίστηση, τότε απλά δεν είναι χόμπι πια, είναι κάτι σαν δουλειά. Μπορεί το στοίχημα σε αντίθεση με άλλα χόμπι να μπορεί να μας αποφέρει και κάποια χρήματα, αλλά δε διαφέρει σε τίποτα από αυτά.

Όπως και με όλα τα χόμπι λοιπόν, ίσως να έρχεται μία ώρα που να πρέπει να τα παρατήσετε και να ασχοληθείτε με κάτι άλλο. Ποια είναι όμως τα σημάδια που δείχνουν ότι μάλλον το έχετε παρακάνει με το στοίχημα; Ας δούμε μερικά βασικά!

Ασχολείστε συνέχεια με προγνωστικά στοιχήματος

Δεδομένου ότι τα προγνωστικά είναι το κλειδί για ένα επιτυχημένο στοίχημα, δεν είναι λίγοι αυτοί που αφιερώνουν πολλές ώρες κάθε μέρα στο να ψάχνουν και να συγκρίνουν προγνωστικά για να βρουν τα καλύτερα και πιο αξιόπιστα. Δεν είναι λίγοι λοιπόν αυτοί που το παρακάνουν. Αν λοιπόν βλέπετε ότι περνάτε παραπάνω από μία ή δύο το πολύ ώρες με τα δωρεάν προγνωστικά στοιχήματος, χρόνο τον οποίο και στερείτε από τους φίλους και την οικογένειας σας και γενικά αν κοιτάτε συνέχεια στο κινητό σας άσχετο με το που είστε για να δείτε νέα και προβλέψεις για το στοίχημα, μάλλον απλά έχετε εθισθεί κι έχει έρθει η ώρα να κάνετε τουλάχιστον ένα διάλειμμα.

Παίρνετε τις ήττες πολύ άσχημα

Το μόνο σίγουρο στο στοίχημα είναι ότι δε θα κερδίσετε όλα τα δελτία που θα παίξετε, ούτε κατά διάνοια. Το πιο πιθανό είναι ότι θα χάσετε περισσότερες φορές απ’ όσο θα κερδίσετε, ωστόσο με σωστή στρατηγική και στοιχήματα, δε θα έχετε σημαντικές χρηματικές απώλειες. Αν λοιπόν βλέπετε ότι απλά και μόνο το γεγονός ότι χάσατε κάποια ματς σας δημιουργεί αρνητική διάθεση και άσχημα συναισθήματα, καλό θα ήταν να σταματήσετε για λίγο το στοίχημα ή ακόμη και τελείως. Όπως είπαμε και παραπάνω, όταν κάτι δεν μας δημιουργεί χαρά και δε μας χαλαρώνει πλέον, αλλά δημιουργεί άγχος, τότε θα πρέπει και να το σταματήσουμε γιατί απλά δεν είναι πια χόμπι.

Ψάχνετε συνέχεια για μυστικά συστήματα

Οι κακοί παίκτες στοιχήματος οι οποίοι απλά δεν καταλαβαίνουν την όλη φιλοσοφία του στοιχήματος και παίζουν απλά γιατί τους αρέσει ο τζόγος, πιστεύουν πως χάνουν γιατί είναι γκαντέμηδες, ενώ οι άλλοι κερδίζουν γιατί παίζουν συνέχεια με κάποια μυστικά συστήματα που μεγιστοποιούν τα κέρδη τους και γενικά εγγυώνται νίκες και πολλά χρήματα ακόμη και σε κουπόνια με πολλά παιχνίδια. Εννοείται φυσικά ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Κανείς παίκτης δεν κάνει «μαύρη μαγεία» ή κάτι τέτοιο για να κερδίσει στο στοίχημα, απλά παίζει έξυπνα και μετρημένα, φροντίζοντας πάντα να έχει μελετήσει καλά τους αγώνες του δελτίου. Αν λοιπόν πιστεύετε σε μυστικά συστήματα και άλλους παρόμοιους θρύλους, μάλλον δεν έπρεπε καν να έχετε ξεκινήσει το στοίχημα.

Χάνετε λεφτά που δεν πρέπει να χάσετε

Εδώ είναι που τα πράγματα σοβαρεύουν αρκετά. Το στοίχημα πάντα έχει ρίσκο και πάντα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι αρκετά έως πολύ πιθανό να χάσετε όλα ή και μεγάλο μέρος των χρημάτων που στοιχηματίζετε. Αυτός είναι και ο λόγος που πάντα λέμε ότι όποιος ασχολείται με το στοίχημα θα πρέπει να έχει συγκεκριμένο budget στην άκρη για κάθε εβδομάδα ή μήνα και να παίζει μόνο με αυτά τα χρήματα. Εννοείται ότι αυτά τα χρήματα θα πρέπει να είναι χρήματα που περισσεύουν, με άλλα λόγια, δεν πρέπει να παίξετε ποτέ μα ποτέ στοίχημα με τα χρήματα για το νοίκι σας. Αν λοιπόν δείτε ότι η δαπάνη σας για το στοίχημα έχει αρχίσει να ξεφεύγει, εννοείται ότι πρέπει να το κόψετε «μαχαίρι» ακόμη και με τη βοήθεια ειδικών ομάδων υποστήριξης αν χρειαστεί.